CLT Akademisyen Eğitimleri

Otoetnografi Eğitimi Atölye Çalışması

Nitel Araştırmaya yeni bir soluk getiren otoetnografi, araştırmacının kendi deneyimlerini incelediği bir yöntemdir. Araştırmacının aynı zamanda katılımcı olduğu otoetnografik araştırmanın temel amacı, kişinin geçmiş yaşantısını (to) toplumsal normlar, gelenekler ve dinamikler (etno) üzerinden anlamdırarak eleştirel bir bakış açısıyla ve derin bir içgörüyle kağıda dökmektir (grafi). Bu haliyle, otoetnografi gelenekselleşmiş araştırma yöntemlerinden farklıdır ve kişiye kendini ve içinde bulunduğu bağlamı daha iyi tanıma ve tanıtma olanağı sağlar.

Üç hafta sürecek bu atölye çalışmasında öncelikle otoetnografik araştırmanın bilimsel temellerini, farklı boyut ve türlerini, veri toplama araçlarını, veri inceleme yöntemlerini ve tekniklerini tanıyacak, sonrasında kendi yaşam öykülerimizin çalışma alanımıza ne gibi katkıları olabileceğini tartışacak ve bu öyküleri nasıl akademik bir yayına dönüştürebileceğimizi konuşacağız.

Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen Akademisyen Eğitimleri kapsamında; Dr. Ufuk Keleş tarafından ikişer saatlik eğitimler halinde toplam 6 saat olarak yüzyüze sunulacak Otoetnografi Eğitimi Atölye Çalışması tarihleri aşağıdaki gibidir.

Eğitim kontenjanı sınırlı sayıda olup, katılım için 20 Kasım 2024, Çarşamba gününe kadar aşağıdaki link üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.

Eğitim Tarihleri: 21, 28 Kasım ve 5 Aralık 2024 Perşembe günleri
Eğitim Saati: 13.30 – 15.30
Yer: A205 (BAU Güney Kampüsü)
Eğitim Başvuru Linki: Lütfen Tıklayınız!